Tips för den stressade

Känner du dig alltid stressad på jobbet? Får du inte tiden att räcka till? Det har blivit allt vanligare att anställda på olika företag runt om i Sverige upplever att dagen inte är tillräckligt lång och att de ständigt arbetar i motvind. Men för många är det en upplevelse som beror på att de inte arbetar tillräckligt effektivt. Men som tur är finns det många saker som går att göra för att få en mer effektiv arbetsdag samtidigt som man på köpet blir mycket gladare. Så i den artikeln kommer vi att berätta om några av de knep du kan använda dig av varje dag för att bli en gladare, mer effektiv, och mer positiv kollega.

Börja dagen med meditation

Det kan låta jobbigt. Men att börja sin dag med meditation är ett perfekt sätt att starta dagen på. Det ger dig förmågan att släppa all den stress du bär med dig. Ett bra tips är att under tiden du mediterar föreställa dig hur den perfekta dagen skulle se ut. Det får dig ett steg närmare till att skapa just den perfekta dagen. Att meditera behöver inte heller betyda att du sitter i en position och hummar. Tvärtom så ska du försöka sträva efter att göra något som lugnar ner dig.

Ät dina mellanmål

Allt för många av oss skippar mellanmålen och nöjer oss med en stor lunch. Problemet med att äta en allt för stor lunch är att man ofta känner sig trött och seg efter lunchen. Därför är det viktigt att äta många små mål under dagen istället. Och ett perfekt sätt att göra det på är att äta mellanmål. Ett bra mellanmål ska vara rikt på fiber och protein. Undvik därför sockret. Men du vill balansera dina mellanmål. Så om du äter ett äpple eller någon annan frukt så kan du vilja äta lite jordnötssmör för att få energi eller en banan till exempel. Det finns flera alternativ så experimentera lite för att hitta ett bra sätt för dig att höja blodsockernivån under dagen. Ett annat bra sätt att höja sin energinivå på är att ta en power nap mitt under dagen. Det finns flera studier som visar att de som tar en kort power nap ökar sin produktivitet under den resterande dagen. Det finns få sätt som är lika effektiva när det kommer till att höja sin energinivå och produktivitet.  

Undvik distraktioner

Det här kan vara tufft i tider av öppna kontorslandskap. Så det kan vara en god idé att hitta en strategi för att enklast lära sig att hantera distraktioner. Föreställ dig att en kollega kommer in och frågar om du har en minut över så kan du artigt säga att du inte har tid, be personen skicka ett e-mail och så kan ni boka in något. Ett annat sätt är att sätta sig i en avskild plats eller boka in ett mötesrum om du har något extra viktigt du behöver lägga all din fokus på. Då blir det enklare för dig att fortsätta ditt arbete.

Relaterade inlägg