Planera din fritid efter jobb

Att planera sin fritid när man jobbar är mycket viktigt. De allra flesta människor vill få ut så mycket som möjligt av sin fritid.

Planera din fritid efter jobb

Då krävs det lite planering och det glömmer man ofta bort i all stress som finns idag runt omkring oss. Några bra tips är till exempel att tänka framåt dag för dag vad som är viktigast att prioritera. Då blir allt lättare trots att planering låter tråkigt, men man vinner alltid på det i längden. Man får då en helt annan balans och struktur i vardagen. Det skall kännas meningsfullt både vardag och helg, trots stress som har en tendens att ta över ens tillvaro. Den första dagen i veckan är ju måndag och den kan kännas lite dryg, men sen kommer onsdagen och då känns allt lite lättare igen. På torsdag är det ju “snart” fredag så det rullar alltid på. Det är alltid kul om man kan planera något på till exempel tisdag kväll så att veckan känns lite roligare. Middag med goda vänner eller en rolig kurs med det man är riktigt intresserad av och brinner för piggar alltid upp. Onsdag kallar man ju som bekant för “Lill-lördag” och då kan man göra en spa-dag hemma och pyssla om fötter och händer och måla naglarna om man är dam och är man herre kan man ta ett skönt fotbad och smörja sina trötta fötter. På torsdagar är det ett perfekt tillfälle att hjälpas åt att städa i hemmet alla som kan. Man kan sätta på glad musik så går städningen som en liten dans. Då är det redan klart tills på fredag så behöver man inte tänka på det. När man har städdag kan det passa att beställa hem mat om ekonomin tillåter, eftersom det känns som en liten “belöning” för att man städat, putsat och gjort så fint hemma! På fredag skall det vara “fredagsmys” som bekant och antingen går man ut och svänger sina lurviga ben eller också tar man en skön, avslappnande kväll i mys-soffan framför en spännande film eller en bra serie.

Dags för “Brunch”

På lördag är det “Brunch” som gäller och då äter man i lugn och ro och bara myser och samlar ny energi. Man kan denna dag göra saker som man aldrig hinner med annars och som man gärna vill kunna utföra fast tiden räcker inte till riktigt under vardagen. Om man dessutom har något kul inplanerat på kvällen blir det en extra bonus. Och framför allt, ta det lugnt om man bara känner för att slappa och bara “vara” en stund.

Dags för “Brunch”

På söndagar passar det att laga en smarrig middag som man avnjuter tillsammans. Man kan denna dag även passa på att ladda matlådor inför den kommande veckans vedermödor. Det är jätteviktigt att pyssla med något som gör en extra glad och pigg på söndagarna så det inte bara blir en massa måsten den dagen. Om man lägger sig lite tidigare på söndagar så är man ordentligt utvilad och mycket piggare när måndagen kommer åter.

Relaterade inlägg