När dagen flyger förbi

Känns det som att din dag bara flyger förbi och att du aldrig får tillräckligt mycket gjort? Om det är här ett återkommande problem kan du behöva tänka om kring hur du planerar och utför dina arbetssysslor. Din produktivitet spelar en viktig roll kring om du får fortsätta att arbeta på din arbetsplats. Personer i chefsposition är idag fokuserade på produktivitet och att få sina anställda att prestera så bra de kan. Så om du känner att du behöver ett par tips för att bli en så effektiv medarbetare som möjligt så har du hittat rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig all den informationen du behöver för att bli en så bra medarbetare som du bara kan.

Ta pauser & prioritera

Det är lockande att bara sitta vid sitt skrivbord hela dagen. Men du kommer snart att märka av att du har betydligt mindre energi. En kort fem minuters-paus kommer få dig att rensa dina tankar och tillåta dig att komma tillbaka till ditt arbete med massor av ny energi. Det hjälper dig att öka blodcirkulationen i din kropp. Det gör att du får mer syre i kroppen och känner dig mer pigg & alert. Din hjärna behöver någon typ av paus varannan timme så det är en smart idé att ställa sig upp, stretcha lite och sedan komma tillbaka till sitt arbete. Du vill även bli bättre på att prioritera dina arbetsuppgifter. På morgonen, på förmiddagen och vid slutet av dagen. Ta ett steg tillbaka och fundera över om du fokuserar på rätt projekt för tillfället. Du måste fråga dig själv om du arbetar med det viktigaste som du har att göra för tillfället. För bästa resultat så rekommenderar vi att du skriver en att-göra-lista varje morgon så du har full koll på dagens agenda och inte missar någonting viktigt. Det är mycket enklare att följa en tydlig och strukturerad plan som du har skrivit ner än att försöka komma ihåg allting själv.

Sätt tydliga mål

Allt för många personer blir så upptagna med alla saker de måste göra på en vardaglig basis så de inte hinner reflektera över vad som måste göras över en längre period. Alla de nya mejlen som kommer in, mobiltelefonen som ringer, och kollegorna som pratar, gör att det är svårt att hålla fokus på det långa perspektivet. Men utveckla en strategi för att hantera en långsiktig plan också så kommer du ha det mycket enklare. En annan god idé är att starta din dag tidigare. Om du kan komma in till jobbet tidigare så har du inte massor med personer där som kan distrahera dig. Du kommer att få mycket mer gjort, och ett tomt kontor betyder att ingen kommer att störa dig med massor av frågor.

En sak i taget

Först och främst. Vi var inne lite på det här med att ta små pauser. Och ytterligare ett tips vi vill ta upp kring det ämnet är att du kan passa på att surfa webben liten för att ta en paus. Att göra så kan faktiskt öka produktiviteten hos anställda till skillnad från andra aktiviteter som att ringa telefonsamtal, skicka sms eller e-post. Men du vill också göra en sak i taget. Det är superviktigt. Gör

Relaterade inlägg