Gör din arbetsdag bättre

Jag ska inte ljuga för dig. Att arbeta i ett kontor kan dränera din energi, beroende på hur du arbetar. Även om du älskar din arbetsplats och vad du gör så kan det verkligen vara värdelöst att sitta i ett iskallt rum bredvid samma fem personer varje dag under veckan. Det blir snabbt tråkigt och normalt så finns det inget slut i sikte. Som tur är finns det flera knep om hur du kan förbättra ditt jobb och göra det roligare och mer effektivt. Du behöver bara anstränga dig lite så blir din arbetsdag mycket, mycket bättre. Jag började att arbeta i ett kontor för lite mer än fem år sedan. Innan dess arbetade jag som en servitör i sju år. För någon som någonsin har arbetat i en restaurang så vet man att den arbetsmiljön är hektisk, snabb och du är konstant uppe på dina fötter och rör dig. Att jobba i ett kontor är motsatsen till det. Och det kan vara svårt för många – precis som det var för mig – att anpassa sig efter det. Jag gick från att arbeta åtta timmar på mina fötter till att sitta ner i åtta timmar.

Gjort min arbetsdag bättre

Under de senaste fem åren har jag lyckats göra min arbetsdag bättre och roligare. Ja, faktum är att jag älskar att jag har lyckats göra det här för mig då jag nu för tiden ser fram emot att gå till jobbet på ett sätt som jag inte gjorde tidigare. Så om du är i en situation där du funderar på att byta arbetsplats bara för att du ogillar att arbeta i ett kontor så mycket vill du fundera om och se hur du kan förbättra din situation till det bättre innan du kastar dig iväg mot ett nytt kontor – och potentiellt samma situation.

Kom in 20 minuter tidigare

Du läste förmodligen det där och tänkte något i stil med: varför ska jag åka till min arbetsplats 20 minuter tidigare? Jag vill ju vara där så kort tid som möjligt. Men faktum är att ta sig till jobbet 20 minuter tidigare än vad du normalt gör kan verkligen förändra din dag. Du får ett par extra minuter innan dina kollegor kommer in och du får också ett par minuter att koppla av och samla dina tankar innan arbetsdagen verkligen går igång. Jag började själv att göra det här för ett par år sedan och jag ångrar mig inte alls. Att komma in lite tidigare gör att jag känner mig mer avslappnad än vad jag gjorde tidigare.

Gör din egen lunch

Finns det något tråkigare än att vecka efter vecka, månad efter månad, och år efter år gå till precis samma ställe och äta samma tråkiga mat. Att äta lunch är något man ska se fram emot och då gäller det att göra sitt bästa för att man äter så god mat som möjligt. Du kan till exempel förbereda din mat hemma och sedan värma den. Eller varför inte laga din egen lunch tillsammans med dina kollegor på kontoret. Det blir mycket mer trivsamt att göra det tillsammans.

Relaterade inlägg

Hantera stressHantera stress

I dagens samhälle känner sig många stressade. Alla blir ibland stressade vilket är en del av livet då stressiga situationer kan förekomma för alla människor. Les Mer