Få en bättre dag på jobbet

När du jobbar i ett kontor är det enkelt att fastna i en rutin där du sitter framför din dator åtta timmar i sträck. Utan att ens gå ut på lunch. Jag förstår det, vissa dagar är så stressiga att du inte har ett alternativ. Men du borde alltid försöka att schemalägga små pauser under din dag. Sätt ett alarm på din telefon varannan eller var tredje timme och ge dig 10–15 minuter att ta en paus. Jag föreslår att du lämnar din dator och bara promenerar runt. Promenera till köket, prata med några kollegor och gå utomhus. Varje gång jag har tid över så går jag ut om det är fint väder. Jag ger mig några extra minuter att bara promenera runt nära mina kontor. Det är ofta något som ger mig massor med energi. 

Tänk på din hållning

Det är ingen hemlighet att jobba framför en dator förstör vår hållning. Okej, det kanske är lite dramatiskt men det är också sant. Att sitta ner framför en datorskärm skadar din nacke och din rygg. Och att sitta ner i en obekväm stol kan förstöra allting. Men det finns alternativ. Jobbar du med en bärbar dator? Ordna så att din skärm är i höjd med dina ögon. Får du ont i handlederna? Få ett stöd för dina handleder. Får du ont i ryggen när du sitter ner vid din stol? Få ett stöd för din rygg eller något du kan ha dina fötter på. Vissa företag kommer till och med betala detta för dig.  

Om det är kallt i kontoret

Ofta är det också väldigt kallt inne i ett kontor då temperaturerna ställs av medelålders män. Men jag föreslår att du tar med dig en varm filt, halsduk eller tjockare tröja till jobbet för de dagarna då det är extra kallt inne på kontoret. Du kan också köpa handskar som är bra för dig. Det kanske låter väldigt materialistiskt men faktum är att det kommer att göra det mycket enklare för dig.

Gör din arbetsplats mer personlig

Ett annat tips är att göra din arbetsplats mer personlig. Du kan till exempel ha en blomma eller bilder på din familj. Dekorera din arbetsplats och märk snabbt av hur mycket mer trivsam det blir att arbeta där. Det kanske låter som en fjantig grej att göra men det har en stor påverkan på hur vi upplever vår arbetsplats och hur effektivt vi arbetar när vi gör det. Du kan också ha en vacker blomma vid din sida som märkbart kommer att göra det roligare för dig att arbeta. Det finns många blommor som inte kräver direkt solljus varför det är en god idé även om du inte sitter direkt vid ett fönster. Så det finns helt enkelt flera saker du kan göra för att få en bättre dag på jobbet även om du inte tror att det finns några såna möjligheter för dig. Det gör att du får en bättre dag, arbetar mer effektivt och i regel blir mer positiv inför nya utmaningar som kommer nästa dag och nästa vecka. Så vilken av de här förändringarna kommer du att genomföra?

Relaterade inlägg

Hantera stressHantera stress

I dagens samhälle känner sig många stressade. Alla blir ibland stressade vilket är en del av livet då stressiga situationer kan förekomma för alla människor. Les Mer