Bli effektivare på arbetsplatsen

Det finns så många sätt för dig att bli en effektiv arbetare på din arbetsplats vare sig du precis har börjat jobba eller har jobbat under en längre period. Men att förändra din arbetssituation är något alla kan göra varför du borde börja se efter vilka förändringar du kan implementera i din vardag redan idag. Allt bottnar i hur mycket tid vi investerar i våra sociala relationer på vår arbetsplats. Faktum är att hur vi relaterar och känner med våra kollegor påverkar i allra högsta grad hur vi mår när vi arbetar. Därför är det så viktigt att du du har ett bra arbetsklimat när du jobbar annars riskerar du att inte vara en så bra kollega som du kan vara.

Gröna växter

Att ha lite gröna växer runt om i kontoret kan kännas som en konstig grej när det kommer till välmående. Men faktum är att ett par växer påverkar hur vi mår i allra högsta grad. Det gör det inte bara till en bättre miljö för de som arbetar i ditt kontor men också för alla de besökare som kommer och säger hej. Faktum är att studier har visat att de kontor som har flera växer har en lägre andel stress samtidigt som det ökar produktiviteten hos alla de som arbetar där.  Det är inte något som är särskilt dåligt alls för ditt kontor och som är något som du borde sträva efter att implementera även på din arbetsplats.

Konst

Konst på arbetsplatsen kanske också låter som en konstig grej att ha på kontoret. Men faktum är att om du inte kan ta in växter på din arbetsplats så finns det andra metoder som du kan använda dig av för att ordna en mer trivsam miljö för dig själv och alla dina kollegor. Att dekorera väggar och golv med konst, bilder, tavlor, och annat som sätter fingret på ert företag och er kultur har visat sig ge positiva effekter i hur produktiva vi är på vår arbetsplats. 

Teambuilding

Den absolut viktigaste aspekten när det kommer till att arbeta i ett kontor är att ha en bra relation till sina kollegor. Därför är det viktigt att ni alla gemensamt strävar efter att bli så goda kollegor som möjligt när ni arbetar tillsammans. Det finns flera olika sätt att göra det på men att ha en teambuilding-aktivitet i början av varje nytt år är en god idé som ofta stärker banden mellan kollegor. Det gör att de kommer att må bättre tillsammans och eftersom de mår bättre tillsammans kommer de också arbeta bättre tillsammans. Det behöver inte vara något märkvärdigt men någon övning som tillsammans gör att de kommer närmare varandra är något som vi rekommenderar. Det är också en god idé att ha en tydlig policy kring vad som är okej att göra på arbetsplatsen så alla är medvetna om vilka regler som finns. Även om det finns oskrivna regler för varje arbetsplats så bör alla vara medvetna om vad man bör och inte bör göra på sitt job.

Relaterade inlägg