Att finna ro efter jobbet

Föreställ dig att du är på väg att lämna din arbetsplats för dagen. Men innan du lämnar dagen så skriver du en lapp till dig själv om alla de tankar som ockuperar ditt huvud. Lägg sedan lappen på ditt skrivbord och stäng av din dator. Och lämna det där. Fokusera på att göra det klart för dig att din dag är avslutad och att vad du behöver veta står på den lappen. Om det inte är möjligt så kan du använda dig av en teknik där du håller andan för en sekund samtidigt som du visualiserar att du är klar för dagen. Det är ett utmärkt sätt för dig att stanna upp för en sekund och förstå att vad du har arbetat med är färdigt. Det viktiga är att du är klar med det du har gjort och lämnar det på arbetsplatsen. Det har blivit allt vanligare att vi tar med oss vårt jobb hem. Men det är viktigt att vi alla har en tydlig balans mellan att arbeta och ha fritid. I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig reda ut vad du behöver veta för att kunna släppa arbetet efter dagen är slut.  

Glöm bort perfektion

Att släppa tanken om sitt arbete efter man har slutat för dagen är en lockande sådan. Men så från ingenstans kommer du ihåg en presentation du gjorde och kommer på att du kunde ha gjort det lite bättre. Du vill inget annat, trots att du precis ska gå och lägga dig, åka tillbaka till kontoret för att justera det du har gjort. Många av oss har det väldigt svårt att släppa saker. Ibland, framför allt om man är överarbetad, så måste man förklara för sig själv i en inre monolog att vad man gjort kanske inte är perfekt men det är tillräckligt bra. Faktum är att det mesta man gör sällan är perfekt och att komma till underfund med den tanken är ofta vad man behöver för att orka med sitt arbete. Man gör sitt bästa och ibland blir det riktigt, riktigt bra, men i de allra flesta fall så blir det inte perfekt.

Oroa dig inte i onödan

Men oroa dig inte. Det du arbetar med har du blivit anställd av för en anledning så du kan förmodligen det du gör riktigt bra. Tänk på att din lägstanivå förmodligen är högre än de allra flestas högstanivå så att bara för det du gör inte når upp till vad du anser är perfekt så betyder inte det att det inte är tillräckligt bra. 

Var inte en martyr

Du känner säkert till personen som kommer in i kontoret och berättar högljutt för alla att det minsann är den personen som gör allting häromkring. Att vara en martyr i ett kontor gör att vissa människor känner sig nöjda över sig själva, de känner sig att de har makt och är upptagna. Och vad är det för fel med det kanske du undrar? Det är värt att tänka på hur frustrerande det är för andra människor. Anledningen till att människor är martyrer är för att de vill ha bekräftelsen av andra.

Relaterade inlägg